BGA reflow / reballen / vervangen

Reballing en reflowen zijn kosteneffectieve manieren om de BGA (Ball Grid Array) van een chip de repareren. In portostelling tot veel andere bedrijven gebruiktAlfacom Benelux de nieuwste technologieën. Hierdoor worden wachttijden geminimaliseerd (2-7 werkdagen) en wordt de slagingskans vergroot.

Oorzaak van het probleem

Oververhitting van de contactpunten (soldeerbolletjes) zorgt na verloop van tijd voor beschadiging en/of loslating. Hierdoor kan de chip (CPU/GPU) niet goed meer functioneren en moet deze worden vervangen.

BGA reflowen

Bij reflowen worden elektrische componenten aan hun contactpunten gehecht d.m.v. soldeerpasta en verhitting. Het verhitten kan in een reflow oven, hetelucht machine, met een infrarode lamp of door afzonderlijk solderen van de verbindingen met een hetelucht apparaat. Dit proces heeft een slagingspercentage van 50%.

BGA reballen

Bij reballen wordt de chip losgemaakt en worden de contactpunten vervangen door een superieure soldeerverbinding. We maken hierbij gebruik van hete lucht en infraroodtechnologie, dit zorgt voor een verminderd risico op beschadiging van omliggende componenten en krom trekken van het moederbord. Reballen vereist ervaring en professionaliteit en het proces duurt daarom gemiddeld 72 uur. In deze tijd voeren we ook testen uit om er zeker van te zijn dat de chip voldoet aan de eisen. Dit proces heeft een slagingspercentage van 75%.

BGA vervangen

Indien de CPU/GPU na reballen of reflowen nog niet werkt zal deze moeten worden vervangen, hiervan krijgt u vooraf een prijsindicatie. Dit proces heeft een slagingspercentage van 99%.

Geeft reballing de garantie om mijn probleem op te lossen?

Reballen en reflowen brengt hittestress voor het moederbord met zich mee. Vervangen van de chip na reballen en/of reflowen biedt daardoor geen 100% zekerheid. Dit geldt voor alle schade buiten de chip om. Tevens kan poging tot reparatie door een ander bedrijf of uzelf zorgen voor een lager slagingspercentage vanwege eventuele extra schade. Hiervoor wordt geen garantie gegeven.