COMPUTERONDERHOUD – LAPTOPONDERHOUD APK

ALFACOM Onderhoud en Reparatie

Computeronderhoud – Laptoponderhoud APKComputeronderhoud – Laptoponderhoud zijn cruciale onderwerpen voor iedereen die eigenaar is van een computer, laptop of ander hardware-apparaat. Het adequaat onderhouden van uw pc resulteert in zorgeloos gebruik en regelmatig pc-onderhoud zorgt ervoor dat de prestaties van uw computer op het hoogste niveau blijven.

Systeemonderhoud en fysiek onderhoud zijn twee essentiële aspecten van het zorgen voor de optimale prestaties en duurzaamheid van computers en laptops.

ONDERHOUD APK KLEIN

 • Besturingssysteemupdate
 • Software-updates
 • Malware- en viruscontrole
 • Systeemonderhoud
 • Netwerkprestaties

ONDERHOUD APK GROOT

 • Besturingssysteemupdate
 • Software-updates
 • Malware- en viruscontrole
 • Systeemonderhoud
 • Netwerkprestaties
 • Hardwareprestaties
 • Hardwarecompatibiliteit
 • * Reinigen (in – uitwendig) + 15,-

 • 45,- Onderhoud APK klein
 • 85,- * Onderhoud APK groot

meer informatie

SYSTEEMONDERHOUD EN FYSIEK ONDERHOUD
Het alleen onderhouden van uw toetsenbord en muis is niet voldoende. Juiste pc-onderhoud bestaat uit een tweetal punten. Systeemonderhoud en fysiek onderhoud zijn twee essentiële aspecten van het zorgen voor de optimale prestaties en duurzaamheid van computers en laptops.
1. SYSTEEMONDERHOUD:
– Inhoud: Dit omvat het regelmatig bijwerken van besturingssystemen, stuurprogramma’s en softwareapplicaties. Ook het uitvoeren van systeemscans op malware, het optimaliseren van instellingen en het regelmatig back-uppen van gegevens behoren tot systeemonderhoud. – Doel: Het handhaven van de stabiliteit, veiligheid en efficiëntie van het besturingssysteem en de software om een soepele werking van de computer te waarborgen.
2. FYSIEK ONDERHOUD:
– Inhoud: Dit omvat het regelmatig reinigen van hardware, zoals ventilatoren en koellichamen, om oververhitting te voorkomen. Het controleren en vervangen van kabels, het inspecteren van hardwarecomponenten en het nemen van preventieve maatregelen tegen slijtage vallen ook onder fysiek onderhoud. – Doel: Het verlengen van de levensduur van hardware, het voorkomen van storingen en het handhaven van optimale prestaties door de fysieke integriteit van de computerapparatuur te waarborgen. In combinatie zorgen systeem- en fysiek onderhoud ervoor dat een computer goed functioneert, veilig is en zijn levensduur kan maximaliseren.
Computeronderhoud – Laptoponderhoud, PC-APK nodig?
Dat kan via onderstaande button “Reparatie Aanmelden” een afspraak maken. Indien u niet de mogelijkheid heeft deze te brengen dan kunnen wij uw apparaat volgens onderstaande voorrijkostentabel bij u worden afgehaald en retour gebracht.
Belangrijke punten waarop wij uw pc controleren tijdens de pc-APK:
1.Hardwareprestaties:

We beoordelen de algehele prestaties van uw hardware, inclusief processor, geheugen en opslagapparaten, om ervoor te zorgen dat uw pc optimaal functioneert.

2.Besturingssysteemupdate:

We controleren of uw besturingssysteem up-to-date is met de nieuwste beveiligings- en prestatie-updates, om een soepele werking te garanderen.

3.Software-updates:

We kijken naar de status van uw softwareapplicaties en voeren indien nodig updates uit, zodat u kunt profiteren van de nieuwste functies en beveiligingspatches.

4.Malware- en viruscontrole:

We scannen uw pc op malware en virussen om ervoor te zorgen dat uw systeem veilig is en uw gegevens beschermd zijn.

5.Systeemonderhoud:

We verwijderen overbodige bestanden en optimaliseren de systeemprestaties door tijdelijke bestanden en onnodige gegevens op te schonen.

6.Hardwarecompatibiliteit:

We controleren of alle hardwarecomponenten goed samenwerken en of er geen conflicten zijn die de prestaties kunnen beïnvloeden.

7.Netwerkprestaties:

We evalueren de snelheid en stabiliteit van uw netwerkverbinding om ervoor te zorgen dat u naadloos online kunt werken.

8.Reinigen (in – uitwendig):

Het fysieke onderhoud van computers, laptops en andere apparatuur omvat diverse handelingen die gericht zijn op het behoud van hun optimale werking. Dit omvat onder andere het regelmatig reinigen van hardwarecomponenten, zoals ventilatoren en koellichamen, om stofophoping te voorkomen. Tevens is het belangrijk om kabels en aansluitingen te controleren en indien nodig te vervangen om een betrouwbare verbinding te waarborgen.

Verder omvat Computeronderhoud – Laptoponderhoud het controleren en zo nodig bijwerken van software, het controleren van de algehele staat van de hardware en het nemen van preventieve maatregelen om slijtage en storingen te minimaliseren. Het doel van dit onderhoud is het verlengen van de levensduur en het handhaven van de prestaties van de apparatuur.

COMPUTER- HARDWARE REINIGING
CLEANING

Bij onderhoud en reparatie is computer – hardware reinigen voor bedrijven essentieel voor optimale efficiëntie. In uw bedrijf wordt ongetwijfeld aandacht besteed aan preventief onderhoud en regelmatige reiniging van uw bedrijfsmiddelen. Dit wordt gedaan om vroegtijdige uitval van machines te voorkomen.

U HEEFT EEN BEDRIJF?

ALFACOM Benelux staat klaar om u van dienst te zijn door uw hardware grondig te reinigen met hoogwaardige producten die specifiek zijn ontwikkeld voor dit doel. Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen via   0104130503 voor een offerte of om een onderhoudscontract aan te vragen. U zult direct ervaren dat zowel de prestaties van uw personeel als die van uw computers aanzienlijk verbeteren. Daarnaast draagt deze service bij aan een langere levensduur van uw apparatuur en minimaliseert het de kans op uitval.

MAAR DOET U DIT OOK OP UW KANTOOR ?

Ook uw computers, beeldschermen, toetsenborden en printers vereisen regelmatig onderhoud en schoonmaak. Helaas worden deze apparaten vaak over het hoofd gezien door schoonmaakdiensten, wellicht vanwege de potentiële risico’s en de specialistische aard van het werk. Het is echter belangrijk te benadrukken dat dit soort apparatuur vaak een broedplaats is voor bacteriën.

Hoewel ze niet zichtbaar zijn, bevinden micro-organismen zich voortdurend om ons heen, op diverse plekken zoals op huishoudelijke apparaten, in kantoren, op ons lichaam en zelfs op onze huisdieren. Sommige van deze micro-organismen dragen bij aan het behoud van onze gezondheid, terwijl anderen juist infecties en ziekten kunnen veroorzaken.

MEER INFORMATIE: Dat kan via ons  of bel   0104130503
HOE VAAK MOET IK MIJN COMPUTER REINIGEN?

Afhankelijk van uw omgeving kan het nodig zijn om uw computer vaker of juist minder vaak schoon te maken. De plaatsing van de computer is een belangrijke overweging; als u uw computer op de vloer plaatst, kan dit leiden tot ophoping van stof, haren, huidcellen en deeltjes van het tapijt. Echter, als u uw computer boven de vloer houdt, bijvoorbeeld op uw bureau, is deze minder vatbaar voor stof en krijgt het minder snel toegang tot de computer.

Als u rookt in de buurt van uw computer, kan as van sigaretten en chemicaliën zich ophopen in ventilatoren van uw computer en andere plaatsen. Het om de 6 maanden ontdoen van deze dingen in uw computer, kan de prestaties en duurzaamheid van uw computer aanzienlijk verhogen.
Als je een huisdier eigenaar bent, is er geen ontkennen aan van de aanwezigheid van bont van uw huisdier op uw vloer. De binnenkant van uw computer is zeer gevoelig voor verstopping.

Dat kan het volgende veroorzaken:
 • het verstoppen van de koelfans en andere gebieden van uw computer.
 • de computer wordt heter dan normaal.
 • de computer wordt enorm traag
 • en componenten in de computer raken beschadigd.

Het is niet ongebruikelijk om te eten of naast je computer te drinken, maar wees je ervan bewust dat je je computer en randapparatuur vaker moet reinigen als je dit doet.

Met alles wat hierboven besproken is, mocht je jezelf schuldig hebben bevonden aan de genoemde zaken, dan raden wij aan om je computer elke 3 tot 6 maanden te laten reinigen.

Doe dit niet zelf, tenzij u er verstand van heeft. Het vereist uiterste zorgvuldigheid. Gebruik geen stofzuiger, water of andere chemicaliën, omdat dit een statische lading kan veroorzaken, corrosie kan bevorderen en schade aan de componenten kan toebrengen.

Natuurlijk! Hier is een gecorrigeerde versie van de tekst:

Wij kunnen Computeronderhoud – Laptoponderhoud en het reinigen voor u verzorgen vanaf € 20,- per computer en vanaf € 25,00 per laptop.

Tips bij het gebruik van een laptop of computer Om oververhitting te voorkomen

Het voorkomen van oververhitting is essentieel om de prestaties en levensduur van je laptop te behouden. Hier zijn enkele tips om oververhitting te voorkomen:

 1. Ventilatie Laptop: Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen van je laptop vrij zijn. Plaats je laptop op een harde, vlakke ondergrond, bij voorkeur op een koel oppervlak zoals een bureau. Bovendien vermijd het gebruik van je laptop op zachte oppervlakken zoals bedden of kussens, omdat dit de luchtstroom kan belemmeren.
 2. Ventilatie Computer: Plaats de computer op een locatie waar voldoende luchtstroom mogelijk is. Daarnaast vermijd het blokkeren van ventilatieopeningen en zorg ervoor dat de ventilatoren van de behuizing goed kunnen functioneren.
 3. Stofvrij houden: Houd de ventilatieopeningen schoon en stofvrij. Laat regelmatig de binnenkant van de  laptop of computer reinigen om stofophoping te voorkomen. Een stofvrije laptop kan efficiënter koelen.
 4. Koelmat of -standaard: Overweeg het gebruik van een laptopkoelmat of -standaard. Deze accessoires bevorderen de luchtcirculatie en helpen de temperatuur van je laptop te reguleren.
 5. Plaats de computer op een vlakke ondergrond: Zorg ervoor dat de computer op een stabiele en vlakke ondergrond staat. Dit bevordert een goede luchtstroom en voorkomt dat de ventilatoren geblokkeerd raken.
 6. Aangepaste energie-instellingen: Pas de energie-instellingen van je laptop of computer aan. Kies bijvoorbeeld voor een energiezuinige modus als je geen zware taken uitvoert. Dit vermindert de warmteproductie.
Meer tips om oververhitting te voorkomen
 1. Gebruik voor laptop een cooling pad of mat: Koelingsonderzetters met ingebouwde ventilatoren kunnen helpen bij het afvoeren van warmte. Deze worden aangedreven via USB en zijn draagbaar.
 2. Achtergrondprocessen minimaliseren: Sluit onnodige achtergrondprocessen en applicaties. Hierdoor vermindert de belasting op de processor, wat de warmteproductie kan verminderen.
 3. Regelmatig onderhoud: Laat regelmatig onderhoud je laptop of computer uitvoeren door programma’s het verwijderen van ongewenste bestanden en het bijwerken van software te gebruiken. Zorg ervoor dat je antivirusprogramma up-to-date is.
 4. Gebruik van Koelpasta: Controleer of de koelpasta tussen de processor en koellichaam in goede staat verkeert en vervang deze indien nodig. Belangrijk om te weten is, dat dit de levensduur van uw apparaat aanzienlijke kan verlengen.
 5. Omgevingstemperatuur: Werk in een koele omgeving. Hoge omgevingstemperaturen kunnen bijdragen aan oververhitting.
 6. Laptop niet afdekken: Bedek de ventilatieopeningen van je laptop niet, zelfs niet met decoratieve items. Hierdoor kan de warmte niet goed worden afgevoerd.
 7. Gebruik een laptopkoeler voor intensieve taken: Bij zware taken zoals gamen of videobewerking kan een externe laptopkoeler nuttig zijn om extra koeling te bieden.
 8. Voorkom overmatig multitasken: Het gelijktijdig uitvoeren van te veel programma’s kan leiden tot een hogere belasting van de processor, wat tot oververhitting kan leiden. Let ook op dat u ongebruikte programma’s afsluit en beperk de belasting van de CPU.

Houd deze tips in gedachten om de kans op oververhitting van je laptop te minimaliseren en de algemene prestaties te optimaliseren.

VOORRIJKOSTENTABEL PER ENKELE RIT IN € EURO:
PlaatsPrijs (€)
Rotterdam20,00
Schiedam20,00
Dordrecht29,50
Spijkenisse29,50
Den Haag30,00 – 35,00
Gouda29,50
Zoetermeer29,50
Leiden45,00
Alphen a/d Rijn35,00
Amsterdam80,00
Breda45,00
Gorinchem40,00
Roosendaal55,00
daar buiten0,50 per gereden kilometer
Indien u een bedrijf of kantoor aan huis heeft, kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 010-4130503. Wij bieden een zeer betaalbaar onderhoudscontract aan. Aarzel niet om vrijblijvend met ons op te nemen en laat u specifiek adviseren over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Klik op een van de onderstaande knoppen om uw reparatie aan te melden of een offerte aan te vragen.

Let op: Tenzij anders vermeld, zijn alle genoemde prijzen exclusief 21% BTW en verzendkosten.
Onze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten die wij aanbieden.