HUISAUTOMATISERING, DOMOTICA OF SLIM HUIS GENOEMD
WAT IS EEN DOMOTICASYSTEEM?

Domotica is een combinatie van technieken (elektronica, computer, apparatuur …), dat als doel heeft een aantal taken te automatiseren in uw huis of bedrijf.
Huisautomatisering is geschikt voor elk type woning of bedrijf.
Het is dus mogelijk om in uw huis en daarbuiten met behulp van uw touch-panels, tablet, computer of smartphone o.a. het volgende te bedienen:

  • de jaloezieën
  • rolluiken, poorten en andere elementen die met een motor wordt aangestuurd
  • het in- / uitschakelen van de verlichting of het dimmen ervan
  • de kleur van de lichten veranderen afhankelijk van uw stemming d.m.v. LED-verlichting met RGB
  • de temperatuur in de kamers te verhogen of verlagen
  • het openen en sluiten van garagedeuren
  • het in- / uitschakelen van verschillende circuits, ontvangers (zoals verkooppunten), externe verlichting, sprinklers, apparaten enz.
  • draadloze bediening via uw smart Phone, WiFi, internet of afstandsbediening waar dan ook.
  • etc.

Door gebruik te maken van een Home Center kunt u alle aangesloten apparaten d.m.v. scène’s vele handelingen automatisch laten uitvoeren.
Het systeem kan gebruik maken van de bestaande schakelaars en stopcontacten op of in de muren.

Het belangrijkste doel van de automatisering is om de kwaliteit van het leven van de gebruikers en energiebesparing door intelligente resource management te verbeteren. Een belangrijke factor bij het bepalen van het gebruik van deze intelligente installatie is de waarde van uw woning / gebouw te verhogen.

Huisautomatisering, gewoonlijk bekend als een “slim huis”, verspreidt zich steeds meer op de markt vanwege de toenemende vraag naar dergelijke oplossingen.

Het Fibaro systeem is een van de meest gebruikte oplossingen op het gebied van intelligente huizen.
De aanverwante producten van Toon van Eneco zijn ook van het Fibaro systeem. Fibaro biedt een breed scala aan functies tegen een zeer gunstige prijs.

Het Fibaro systeem is te combineren met andere merken die het Z-Wave protocol ondersteunen.

Extra informatie

DOMOTICA INSTALLATIE  AAN HUIS OF KANTOOR

Domotica installatie kunt u mogelijk ook zelf, wilt u het systeem diverse scène’s of handelingen automatisch laten uitvoeren dan kunt u beroep doen op Alfacom, wij zijn gespecialiseerd in projecten op maat.

Hierbij worden professionele producten van de grote fabrikanten gebruikt, waarbij de keuze van de producten en /of het merk uiteraard bij u ligt.
Door ervaring met verschillende merken hebben wij de voorkeur gebruik te maken van het merk Fibaro.

Dankzij de “modulair opbouw” van het systeem kan iedereen het systeem aanpassen aan hun individuele behoeften en financiële mogelijkheden.

Firbaro Huisautomatisering

Firbaro Huisautomatisering

Fibaro Producten

  
HOME CENTER 2 FGHC2

Home Center is de hub eenheid met een hoge computerrekenkracht, gebruikt om het FIBARO systeem te controleren. HC2 communiceert met maximaal 230 actoren en sensoren gebruik van draadloze communicatie protocol genaamd Z-Wave. De FIBARO besturing is beschermd door geavanceerde data back-up en recovery-systeem – automatisch opgeslagen op een USB-stick verborgen in de behuizing.Met behulp van de gebruikersvriendelijke configuratie-interface van de Home Center 2, kunt u de geavanceerde, vooraf gedefinieerde scènes creëren. HC2 kan de gebruikersrechten beheren en ondersteunt VoIP-functionaliteit en video-intercoms. Home Center 2 geeft gebruikers de mogelijkheid om scripts te schrijven in LUA, die de functionaliteit van het systeem vergroot.

Fibaro Home-Center-2 FIB-HOMEC2

 

(FGHC2) € 549,00
HOME CENTER LITE FGHCL

Home Center Lite is het apparaat dat wordt gebruikt om het FIBARO Systeem te controleren en te beheren . Het communiceert met maximaal 230 actoren en sensoren in uw huis, via Z-Wave draadloze communicatie protocol.Met de gebruiksvriendelijke interface van Home Center Lite kunt u geavanceerde scenario’s creëren. De Unit is voorzien van een nieuwe, sneller herstel systeem dat in staat is back-ups in de cloud te maken.

Fibaro Home Center Lite FIB-FGHCL

 

(FIB_FGHCL) € 257,50
DE FIBARO DEUR / RAAM SENSOR FGDW-002-3

De FIBARO deur / raam Sensor is een batterij aangedreven reed sensor. De werking ervan onder de Z-Wave norm garandeert compatibiliteit met de FIBARO systeem. De sensor breidt de mogelijkheden van het systeem uit om het openen van deuren, ramen en garagedeuren te bewaken .Het wordt gebruikt in de automatische lichtregeling, toegangscontrole en eigendomsbeveiligingssystemen.

Kleuren sensor beschikbaar
grijszwartwitbeigegroenl-bruintaupbruin
Fibaro-door_window FIB-FGK

 

(FGDW-002-3) € 49,95
DE FIBARO MOTION SENSOR FGMS-001 ZW5

De FIBARO Motion Sensor Z-Wave Plus is een universele multi-sensor. Naast bewegingsdetectie meet deze de temperatuur en de lichtintensiteit. De sensor heeft een ingebouwde versnellingsmeter die elke manipulatie van het apparaat detecteert. De FIBARO Motion Sensor is accu aangedreven apparaat en is ontworpen om snel en eenvoudig te worden geïnstalleerd op elke ondergrond.De LED signaleert beweging, temperatuurniveau, bedrijfsmodus en kan worden gebruikt om te zien of het apparaat zich binnen het Z-Wave netwerk bevindt. De bewegingssensor kan worden gebruikt voor de verlichting scenes en beveiligingsmonitoring systemen.

Fibaro Motion-Sensor FIB-FGMS-001

 

(FIB_FGMS-001ZW5) € 57,95
FIBARO DIMMER 2 FGD-212

FIBARO Dimmer 2 module 250w is een apparaat ontworpen om verschillende soorten lichtbronnen te beheren in 2 of 3-draads aansluiting (geen neutraal vereist).. Het kan aangesloten lichtbronnen op afstand schakelen of dimmen met behulp van het Z-Wave draadloze protocol of door de muur schakelaar rechtstreeks verbonden aan de Dimmer 2. Dimmer 2 is voorzien van een slim algoritme lichtbron detectie welke de configuratie makkelijker maakt en zorgt voor een hoge compatibiliteit van het apparaat. Het kan worden gebruikt als schakelaar met niet-dimbare lichtbronnen 3-draads aansluiting. Actief vermogen en energieverbruik maakt het mogelijk om de elektriciteitsrekeningen controleren te verminderen. Dimmer 2 is compatibel met alle Z-Wave of Z-Wave + Controllers.

Fibaro Dimmer-universal-2 FIB_UV_Dimm2

 

(FGD-212) € 58,50
DOUBLE RELAY SWITCH FGS-222

De FIBARO Double 2*1,5 KW On / Off relais is ontworpen om in een standaard muur contactdoos te worden geïnstalleerd, of ergens anders waar het nodig is om twee apparaten onafhankelijke te bedienen elk tot 1500W.Zoals met alle andere actoren, kan de op de FIBARO Double On / Off relais aangesloten apparaten, hetzij via de Z-Wave-netwerk of via een schakelaar worden beheerd. Deze opvolger van de FGS221 heeft een iets grotere behuizing en een ander type relais.

Fibaro Double Relay Switch FIB-FGS-222

 

(FIB-FGS-222) € 59,95
RELAY SWITCH FGS-212

De FIBARO 1*2.5 KW On / Off relais is ontworpen om in een standaard muur contactdoos te worden geïnstalleerd, of ergens anders waar het nodig is om een elektrisch apparaat van maximaal 2500W vermogen te bedienen.Zoals met alle andere actoren, kan de op de FIBARO On / Off relais aangesloten apparaten, hetzij via de Z-Wave-netwerk of via een schakelaar rechtstreeks worden beheerd.

Fibaro Relay-Switch FIB-FGS-212

 

(FIB-FGS-212) € 59,95
RGBW FGRGBWM-441

De RGBW Controller is een universele, Z-Wave compatibel RGB / RGBW controller. De RGBW-controller maakt gebruik van een PWM-uitgangssignaal, waarmee lage spannings LED, RGB, RGBW strips, halogeenlampen en sommige fans kunnen worden bediend. Bediende apparaten kunnen worden gevoed door 12 of 24 VDC.Daarnaast ondersteunt het apparaat maximaal vier 0V – 10V analoge sensoren, zoals temperatuursensoren, vochtsensoren, wind sensoren, luchtkwaliteit sensoren, lichtsensoren etc. Alle IN en OUT aansluitingen kan door de gebruiker worden geconfigureerd voor LED controle van 0V-10V-signaal uitlezingen.

Fibaro RGB Module right FIB-FGRBWM-441

 

(FIB-FGRBWM-441) € 59,95
ROLLER SHUTTER 2 FGR-222

De FIBARO Rolluik 2 is een radiografische module ontworpen om te werken met rolluiken, markiezen, jaloezieën, poorten en andere eenfase AC gevoede apparaten.Bij aansluiting op motoren uitgerust met mechanische en elektronische eindschakelaars, zorgt de module voor een precieze positionering van rolluiken of jaloezieën lamellen. Het apparaat is uitgerust met een krachtige monitoring.

Fibaro Roller-Shutter-2 FIB-FGR-222

 

(FIB-FGR-222) € 59,99
FIBARO DIMMER BYPASS GEN II FGB-002

Geschikt voor de FIBARO Dimmer FGD212 Z-Wave plus dimmer bij een aangesloten last kleiner dan 50W
Gechikt voor dimbare verlichting van 0.5 – 49W .

FibaroBypass 2

 

(FIB_FGB-002) € 12,95
FIBARO WALL PLUG FGWPF-102-5

De FIBARO stekker met kracht meting is een intelligente, plug & amp; play, uiterst compacte, geavanceerde, op afstand bediende stopcontact adapter.Deze uiterst functionele stopcontact kan worden gebruikt waar u wilt om elektrische apparaten (maximaal toelaatbare belasting 2.5kW) te bedienden, terwijl u de stroomverbruik op een handige en onderhoudsvrije manier kunt monitoren.

Fibaro Wallplug FIB-FGWPF-102

 

(FIB-FGWPF-102-5) € 64,95
SMOKE SENSOR FGSD-002 ZW5

De rookmelder is een ultra licht, perfect ontworpen, batterij en 12/24 VDC aangedreven apparaat dat zowel optische en temperatuursensoren voor maximale bescherming voor vuur en smeulende branden. De apparatuur is uitgerust met twee soorten alarmen: a 100dbm ingebouwde sirene en een RGB visuele indicator. Het heeft ook een ingebouwde Z-Wave range tester.De sensor kan worden opgenomen in een draadloze Z-Wave-netwerk en een gewone bekabelde bewakings- en alarmsysteem. Het unieke van onze Rookmelder is de ingebouwde elektronische opname-apparaat, om te helpen bij het onderzoek naar het begin van een brand.

Fibaro Smoke-Sensor FIB-FGSD-002

 

(FIB-FGSD-002-ZW5) € 62,00
FIBARO UNIVERSAL BINARY SENSOR FGBS-001

FIBARO Universal Binary sensor is een draadloze module die het mogelijk maakt om de functionaliteit van elke sensor met een binaire uitgang verbeteren door het te laten communiceren met het draadloze Z-Wave netwerk en FIBARO systeem.Bovendien maakt de module draadloze communicatie tussen het systeem en de beide binaire sensoren van onze vier DS18B20 temperatuursensoren mogelijk. De hoofdfunctie van de sensor is de integratie van het draadloze systeem met de bestaande draadgebonden en draadloze alarmsystemen en meetsystemen. Als onderdeel van het veiligheidssysteem, het toestel is transparant parametrische alarmlijnen.

Fibaro UBS FIB_FGBS-001

 

(FIB_FGBS-001) € 39,99
FIBARO RADIATOR THERMOSTAT SENSOR FGBRS-001

Dit nieuwste product uit de productlijn van Fibaro zal naar verwachting eind september leverbaar zijn. Losse temperatuursensor voor gebruik samen met de FIBARO Radiator Thermostat Head producten.Met deze losse sensor zorgt u voor een optimaal klimaat in uw woning, de sensor staat in directe verbinding met maximaal 3 FIBARO Radiator Head Thermostaatkranen en maakt het mogelijk om uw ruimtes nog comfortabeler op temperatuur te houden. Plaats deze sensor centraal in uw ruimte het beste op een plaats waar u uzelf prettig voelt.

Ideaal voor het automatisch regelen van uw radiatoren.

Fibaro Temperatuur Sensor FGBRS-001

 

(FIB_FGBS-001) € 19,99
FIBARO RADIATOR THERMOSTAAT FGBS-001

Fibaro Thermostaatkraan

Dit nieuwste product uit de productlijn van Fibaro zal naar verwachting eind september leverbaar zijn.Deze zeer fraaie thermostaatkraan is eenvoudig op 99% van alle bestaande installaties te installeren.
De thermostaatkraan beschikt over interne sensoren, waarmee de temperatuur gemeten en de werking gecontroleerd kan worden.

Optioneel kan er per maximaal drie thermostaatkranen gebruik gemaakt worden van de Fibaro temperatuursensor.
Deze is tevens in onze webshop te verkrijgen. U kunt zowel de thermostaatkraan als de temperatuursensor los kopen, of samen als Fibaro Radiator Thermostat Starter Pack thermostaatkraan met externe temperatuursensor € 89,99.

Fibaro Radiator thermostaat FGT-001

 

(FIB_FGBS-001) € 79,99
FIBARO THE BUTTON FGPB-101-3-EU

Uiterst compact
6 verschillende functies.
Deze button is in diverse kleuren verkrijgbaar € 49,95.

Kleuren button beschikbaar
roodzwartwitorangegroengeelblauwbruin
Fibaro The Button

 

(FIB_FGPB-101-3-EU) € 49,95

Voor een vrijblijvende offerte neem gerust contact met ons op.

Voor een vrijblijvende offerte neem gerust contact met ons op.


Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW. en verzendkosten.
Op al onze diensten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.