Wat zijn Microsoft Online Services
Microsoft Office 365
MICROSOFT 365 IS EEN ONLINE SIEVICE VAN MICROSOFT

Een Microsoft Online Service is een cloudgebaseerde dienst die wordt aangeboden door Microsoft Corporation. Deze diensten worden gehost in Microsoft’s eigen datacenters en zijn toegankelijk via internet. Voorbeelden van Microsoft Online Services zijn onder meer Microsoft 365 Micrrosoft Dynamics 365, Microsoft Azure en Microsoft Power Platform.

Met Microsoft Online Services kunnen gebruikers en bedrijven toepassingen en diensten gebruiken zonder dat zij de infrastructuur hoeven te beheren. Dit kan onder meer leiden tot lagere kosten en betere flexibiliteit bij het opzetten van de benodigde IT-infrastructuur. Bovendien zorgt Microsoft voor onderhoud, beveiliging en updates, zodat gebruikers zich kunnen richten op hun kernactiviteiten.

ZELF BEHEREN OF UITBESTEDEN

Voor kleine organisaties met beperkte IT-middelen en weinig technische kennis kan het uitbesteden van het beheer van Microsoft Cloudservices aan een gespecialiseerde dienstverlener zoals Alfacom IT Services de juiste keuze zijn. Hierdoor kunt u zich volledig richten op uw kernactiviteiten.

ALFACOM IT SERVICE ALS MICROSOFT 365 BEHEERDER

Alfacom IT Service verzorgt volledig Microsoft 365 beheer tegen minimale kosten.
Afsluiten van een contract voor Microsoft 365 beheer bij Alfacom IT Services geeft u rust.

MICROSOFT 365 IN HET KORT

Het gebruik van Microsoft Office of Office 365 vereenvoudigt de manier waarop je zowel online als offline werkt. Office 365 heeft versies voor bedrijven en thuisgebruik/zelfstandigen om te voldoen aan verschillende behoeften, toepassingen en computers. Microsoft is verantwoordelijk voor het onderhouden, het up-to-date houden en beveiligen van deze diensten.

Extra informatie

Speerpunten van Microsoft 365

De speerpunten van Microsoft 365 omvatten een breed scala aan functies en mogelijkheden die zijn ontworpen om organisaties te helpen efficiënter te werken en beter samen te werken. Enkele van de belangrijkste speerpunten zijn:

 1. Productiviteit: Microsoft 365 biedt toegang tot verschillende apps en tools, zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook, waarmee gebruikers gemakkelijk documenten kunnen maken, bewerken en delen. Daarnaast biedt het ook mogelijkheden voor projectmanagement, takenbeheer en samenwerking.
 2. Veiligheid: Microsoft 365 heeft ingebouwde beveiligingsfuncties zoals multifactor-authenticatie, geavanceerde bedreigingsbescherming en dataverliespreventie om uw gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen en ongeautoriseerde toegang.
 3. Flexibiliteit: Microsoft 365 is ontworpen om gebruikers toegang te geven tot hun werk vanaf elke locatie en elk apparaat. Gebruikers kunnen dus werken vanaf hun pc, tablet of smartphone.
 4. Samenwerking: Met Microsoft 365 kunnen teams samenwerken aan documenten en projecten in real-time, waar ze zich ook bevinden. Gebruikers kunnen ook gebruik maken van chat-, video- en audiogesprekken om de communicatie te vergemakkelijken.
 5. Schaalbaarheid: Microsoft 365 is ontworpen om te schalen met uw organisatie en kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften en budget.

Kortom, Microsoft 365 is een complete oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een flexibele, veilige en productieve werkplek voor hun medewerkers.

Meest gebruikte office 365 applicaties
 • Exchange Online: e-mail, agenda en contactpersonen overal beschikbaar, virus-/spamfiltering en ActiveSync
 • SharePoint Online: intranet portal, documenten delen, inhoud en workflow management en zoeken op de site
 • Microsoft Teams: interactieve bijeenkomsten, inclusief het delen van media
 • Office Communications Online (alleen IM/Presence)
 • Online Customer Relationship Management (CRM) kan afzonderlijk worden gekocht voor klantenbeheer

Microsoft Office en Office 365 geven je toegang tot de programma’s die je nodig hebt om te werken en

Compatibiliteit
 • [1] Office 365 is compatibel met Windows 7 of nieuwer en met Mac OS X 10.x. en hoger. Verkrijgbaarheid van applicaties en functies die worden geleverd met Office 365 hangt mede af van het platform en de gebruikte apparatuur; de huidige Office-applicatieversies voor Office 365 zijn Office 2016 voor Windows en Office 2016 voor Mac.

  Zie meer informatie voor de volledige systeemvereisten, inclusief compatibele tablets en smartphones voor Office 365.

  [2] Skype is alleen beschikbaar in bepaalde landen; zie veelgestelde vragen voor details. Gesprekken alleen mogelijk naar bepaalde landen. Uitgezonderd gesprekken naar speciale, premium en niet-geografische nummers.

  Tenzij anders aangegeven zijn alle prijzen in Euro’s inclusief 21% BTW.

Hoe werkt de authenticatie?

AUTHENTICATIEMODULES

Voor de gedeelde module kunt u Microsoft Online authenticatie database handmatig beheren via een web-interface of AD Sync.
De AD (Active Directory) Sync dienst zal de lokale AD van uw organisatie synchroniseren met de Microsoft Online authenticatie database. Wachtwoorden worden niet gesynchroniseerd en gebruikers hebben een apart wachtwoord voor Microsoft Online.
U maakt verbinding met een ‘client utility’ die de referenties, beveiliging en credentie’s afvangen, waardoor de toegang met één klik voor alle diensten mogelijk wordt gemaakt.

Voor de speciale module is er een domeincontroller voor uw domein bij Microsoft Online en bent u verplicht om een speciale, permanente netwerkverbinding tussen uw datacenter en Microsoft Online te hebben.

Wat is het verschil tussen Microsoft Office en Microsoft 365

Het belangrijkste verschil tussen Microsoft Office en Microsoft 365 is de manier waarop ze worden aangeboden en gebruikt.

Microsoft Office is een softwarepakket dat eenmalig kan worden aangeschaft en op een computer of ander apparaat kan worden geïnstalleerd. Het omvat de basis Office-apps zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Wanneer je Microsoft Office koopt, krijg je toegang tot de nieuwste versie van de apps op dat moment, maar je ontvangt geen automatische updates of nieuwe functies.

Microsoft 365 is een abonnementsservice die toegang biedt tot de nieuwste versies van Office-apps, evenals extra functies zoals cloudopslag en samenwerkingsfuncties. Met Microsoft 365 kun je Office-apps installeren op meerdere apparaten, zoals computers, tablets en smartphones, en je hebt altijd toegang tot de nieuwste versies en functies van de apps. Bovendien worden automatische updates geleverd, waardoor je altijd de nieuwste beveiligings- en prestatie-updates krijgt.

Kortom, Microsoft Office is een eenmalige aankoop van software die je op een computer of apparaat installeert, terwijl Microsoft 365 een abonnementsservice is die toegang biedt tot de nieuwste Office-apps en extra functies, zoals cloudopslag en samenwerkingsfuncties, en automatische updates levert.

Zie veelgestelde vragen voor details.

Welke Microsoft office pakketen zijn er?

Microsoft Office is beschikbaar in verschillende versies en pakketten, waarvan de meest recente zijn:

 1. Microsoft 365: Dit is de meest uitgebreide versie van Office en omvat alle beschikbare apps, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, Publisher, OneNote, SharePoint en meer. Het biedt ook extra functies, zoals cloudopslag en samenwerkingsfuncties.
 2. Office Home & Student: Dit is een pakket voor thuisgebruikers en studenten en omvat de basis Office-apps zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote.
 3. Office Home & Business: Dit pakket is ontworpen voor kleine bedrijven en omvat de basis Office-apps, evenals Outlook voor e-mailbeheer.
 4. Office Professional: Dit pakket is ontworpen voor zakelijke gebruikers en omvat alle beschikbare Office-apps, evenals Access en Publisher voor databasebeheer en publicatie.
 5. Office Professional Plus: Dit is een pakket voor grote bedrijven en omvat alle beschikbare Office-apps, evenals extra functies voor beheer en beveiliging
 6. Office 2019: Dit is de vorige versie van Microsoft Office, die is uitgebracht als eenmalige aankoop en niet als abonnement. Het omvat apps zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en meer.
 7. Office 2016: Dit is de voorganger van Office 2019 en is ook beschikbaar als eenmalige aankoop. Het omvat dezelfde apps als Office 2019, maar heeft mogelijk niet alle nieuwste functies en updates.
 8. Office voor Mac: Dit is een versie van Microsoft Office die speciaal is ontworpen voor gebruik op een Mac-computer. Het omvat dezelfde apps als Office voor Windows, maar heeft mogelijk niet alle functies en updates die beschikbaar zijn in de Windows-versie.

Het is belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid van bepaalde apps en functies kan variëren tussen de verschillende Office-versies en pakketten.

Kosten Microsoft 365 / Microsoft Office

 • KOSTEN MICROSOFT 365
 • KOSTEN MICROSOFT OFFICE
Prijzen Microsoft 365

Microsoft Store: Op de officiële Microsoft Store vindt u de prijzen en een vergelijkingstabel voor verschillende Microsoft 365-pakketten met functies en prijzen. U kunt deze tabel gebruiken om de verschillende opties te vergelijken en het juiste pakket voor u te kiezen.

Microsoft 365 is beschikbaar in verschillende pakketten, elk met verschillende functies en prijzijn. Hieronder vindt u een vergelijking van de meest populaire Microsoft 365-pakketten:

 1. Microsoft 365 Personal: Dit pakket is bedoeld voor individuele gebruikers en bevat de belangrijkste Microsoft-apps, waaronder Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote. Het omvat ook 1 TB aan OneDrive-cloudopslag en 60 Skype-minuten per maand. Dit pakket kost ongeveer € 69,- per jaar.
 2. Microsoft 365 Family: Dit pakket is bedoeld voor gezinnen en bevat alle apps en functies van Microsoft 365 Personal, plus toegang voor maximaal 6 gebruikers. Dit pakket kost ongeveer € 99,- per jaar.
 3. Microsoft 365 Business Basic: Dit pakket is bedoeld voor kleine bedrijven en bevat zakelijke e-mail, SharePoint, Teams en webversies van Word, Excel en PowerPoint. Dit pakket kost ongeveer € 5,60 per gebruiker per maand.
 4. Microsoft 365 Business Standard: Dit pakket is bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven en bevat alle functies van Microsoft 365 Business Basic, plus desktopversies van de belangrijkste apps en Teams-telefonie. Dit pakket kost ongeveer € 11,70 per gebruiker per maand.
 5. Microsoft 365 Business Premium: Dit is een uitgebreider abonnement en omvat alle functies van Microsoft 365 Business Standard, plus extra functies voor beveiliging en beheer van apparaten en gebruikers. Dit pakket kost ongeveer € 20,60 per jaar.
 6. Microsoft 365 Apps: Dit pakket is bedoeld voor bedrijven die alleen desktopversies van de belangrijkste Microsoft-apps nodig hebben, zonder extra services. Dit pakket kost ongeveer € 9,80 per gebruiker per maand.

Als u echter een bedrijfseigenaar bent, moet u kiezen voor een van de Business-pakketten, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en uw specifieke behoeften.

Het is belangrijk op te merken dat de kosten van Microsoft 365 kunnen variëren afhankelijk van het land en de regio waarin u zich bevindt, evenals het abonnementstype en de betalingsvoorwaarden die u kiest. Bovendien kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor add-ons, extra opslagruimte en speciale functies. Daarom is het belangrijk om de verschillende pakketten zorgvuldig te vergelijken om het juiste pakket te vinden dat aan uw behoeften voldoet en binnen uw budget past.

Als u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van Microsoft 365 Licentie, dat kan per telefoon 010-4130503 of via ons contactformulier.

Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren. Bovendien kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor add-ons, extra opslagruimte en speciale functies.

Bel 010-4130503 voor meer informatie over Microsoft 365.

Read More
KIES HET OFFICE-PAKKET DAT BIJ JE PAST

Microsoft Office is beschikbaar als eenmalige aankoop of als een abonnementsservice, bekend als Microsoft 365. Hieronder vindt u een overzicht van de geschatte prijzen van Microsoft Office-pakketten:

 1. Microsoft Office Home & Student: Dit is een eenmalige aankoop en omvat Word, Excel en PowerPoint. De geschatte prijs is ongeveer € 149,-.

 2. Microsoft Office Home & Business: Dit is een eenmalige aankoop en omvat Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote. De geschatte prijs is ongeveer € 299,-.

 3. Microsoft 365 Personal: Dit is een abonnementsservice voor één persoon en omvat Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Access en Publisher, plus 1 TB aan OneDrive-opslag. De geschatte prijs is ongeveer € 7,- per maand.

 4. Microsoft 365 Family: Dit is een abonnementsservice voor maximaal zes personen en omvat dezelfde apps en opslag als Microsoft 365 Personal. De geschatte prijs is ongeveer € 10,- per maand.

Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van uw regio en de valuta waarin u betaalt. Bovendien kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor add-ons, extra opslagruimte en speciale functies.

[1] Office 365 is compatibel met Windows 7 of nieuwer en met Mac OS X 10.10. Verkrijgbaarheid van applicaties en functies die worden geleverd met Office 365 hangt mede af van het platform en de gebruikte apparatuur; de huidige Office-applicatieversies voor Office 365 zijn Office 2016 voor Windows en Office 2016 voor Mac. Zie meer informatie voor de volledige systeemvereisten, inclusief compatibele tablets en smartphones voor Office 365.
[2] Alleen beschikbaar op pc.
[3] Skype is alleen beschikbaar in bepaalde landen; zie veelgestelde vragen voor details. Gesprekken alleen mogelijk naar bepaalde landen. Uitgezonderd gesprekken naar speciale, premium en niet-geografische nummers.

Tenzij anders aangegeven zijn alle prijzen in Euro’s inclusief 21% BTW.

Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren. Bovendien kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor add-ons, extra opslagruimte en speciale functies.

Bel 010-4130503 voor meer informatie over Microsoft 365.

Read More

Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren. Bovendien kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor add-ons, extra opslagruimte en speciale functies.

Neem vrijblijvend contact op en laat u specifiek adviseren voor uw organisatie.

Bel 010-4130503 voor meer informatie over Microsoft 365.
Er is tijdelijk een gratis proefversie van Office 365 beschikbaar.


Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW. en verzendkosten.
Op al onze diensten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.