De president van Microsoft Indonesië heeft verklaard dat Windows 9 een gratis upgrade voor bestaande Windows 8-gebruikers zullen zijn. De Technology Preview van Windows 9 zal naar verwachting volgende week worden gelanceerd. Voor Windows 8 gebruikers zal het eenvoudig zijn om Windows 9 verkrijgen.


Zodra het besturingssysteem wordt uitgebracht voor Windows 8-gebruikers hoeven ze alleen hun systeem te updaten. Windows 9 zal dan automatisch worden geïnstalleerd, volgens de voorzitter van Microsoft Indonesië, Andreas Diantoro, in een interview met de Indonesische website Detik.

Microsoft heeft volgende week dinsdag (30 september) een persconferentie gepland, waar het waarschijnlijk Windows 9 zal aankondigen. De president van Microsoft Frankrijk liet doorschemeren dat aankomende besturingssysteem van Microsoft inderdaad zal worden genoemd Windows 9, het OS codenaam is tot nu toe Threshold.

Van screenshots en video’s weten we dat Windows 9 het startmenu opnieuw zal introduceren met Metro Live-Tiles, het zal mogelijk zijn om Metro applicaties in een desktop raam te laten lopen en Windows 9 zal een meldpuntcentrum introduceren. Microsoft zal ook haar digitale assistent Cortana toevoegen aan het OS.